Waar ouders op moeten letten als hun kind een tattoo wil

Geplaatst op

Tegenwoordig zijn tattoos niet weg te denken uit het dagelijks straatbeeld. In Amerika is het zelfs zo dat 3 op de 10 personen een tatoeage hebben. In het bijzonder vinden jongvolwassenen het steeds interessanter om een tattoo te laten zetten. In Amerika hebben zelfs de helft van alle millennials een tattoo. In Nederland mogen jongeren vanaf hun 12e al een tattoo laten zetten, mits ze toestemming hebben van hun ouders. Vanaf hun 16e hebben ze zelfs geen toestemming meer nodig. Belangrijk dus om je als ouder te verdiepen in tattoos en de mogelijke nadelige effecten. Misschien kun je jouw kind nog op andere gedachten brengen.

Een tattoo is een beslissing die moeilijk terug te draaien is

Met een tattoo kun je jezelf uitdrukken maar dit kan ook nadelige effecten hebben. Mensen beoordelen namelijk mensen met een tatoeage op een andere manier. Vooral bij het vinden van een baan kan het nog steeds voorkomen dat je wordt geweigerd puur en alleen omdat je een tattoo hebt. Het is dus belangrijk dat jongeren dit goed begrijpen. Plaatsing speelt hier natuurlijk wel een rol. Een tattoo onder het shirt of op de benen valt niet op in het dagelijks leven en zal dus geen belemmering vormen. Heeft jouw kind spijt van een tattoo? Dan zijn er niet veel dingen die ze kunnen doen om dit terug te draaien 

Tattoo verwijderen of bedekken

De enige manier om van een tattoo af te komen is om deze te verwijderen. Een tatoeage verwijderen is vrij duur, maar tegenwoordig zijn er klinieken die dit zeer professioneel en discreet kunnen bewerkstelligen. Een andere manier om van een mislukte tattoo af te komen is om hem te bedekken met een andere tattoo. Wat veel voorkomt bij de eerste tatoeages is dat een jong persoon iets laat zetten waar hij in dat moment erg trots op is, maar zich later misschien voor zal schamen. Denk hierbij aan een tattoo van een cartoon die ze vroeger veel keken maar na een aantal jaar totaal geen fan meer van zijn. Ook de namen van jeugdliefdes worden veelal getatoeëerd. Om dit op te lossen kiezen veel mensen ervoor om de oude tattoo te bedekken met iets anders. Soms lukt dit erg goed maar andere keren maken ze het alleen maar erger. Goed om dus de afweging te maken tussen het verwijderen van een tattoo of hem te laten bedekken.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site lees je tal van interessante artikelen over opvoeden.

Contactgegevens

Via info @ opvoedenmetplezier.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden