Tandheelkunde bij kinderen

Geplaatst op

Net als bij volwassenen is het ook voor kinderen erg belangrijk dat zij goed letten op de gezondheid van hun gebit en mond. Kinderen zijn echter vaak wel stukken om verantwoordelijke vergeleken bij volwassenen. Daarom is het als ouder zijnde erg belangrijk dat je je kind op een juiste manier leert hoe belangrijk het is om je tanden te poetsen en goed op je gebit te passen. Om het je wat makkelijker te maken, hebben we in deze blog een aantal richtlijnen waar je je aan vast kunt houden voor wat betreft het gezond houden van het gebit en de mond van je zoon of dochter. 

Advies #1: begin tijdig met tanden poetsen

Veel ouders vragen zich af wanneer ze mogen beginnen met het poetsen van de tandjes van hun jongste kind. Het antwoord hierop is vrij eenvoudig. Je kunt namelijk beginnen met het poetsen van de tandjes Zodra deze enigszins zijn doorgekomen. Er zijn speciale tandenborstels met speciale tandpasta voor kinderen vanaf 1 jaar. Op die manier kunnen zijn alvast binnen aan het verzorgen van hun tanden en gebit. 

Advies #2: Neem je kinderen mee naar de tandarts 

Het is ook belangrijk dat kinderen op tijd  leren dat het niet eng is om naar de tandarts te gaan. Daarom adviseren wij je om, wanneer je zelf naar de tandarts gaat voor een periodieke controle, je je kinderen meeneemt. Op die manier kunnen zij alvast wennen aan de tandarts, maar ook aan de behandeling en de instrumenten. Zorg er wel voor dat je, direct nadat je kinderen bij de tandarts zijn geweest, je beloont met een een speeltje. Het is namelijk erg belangrijk om een positieve associatie te creëren bij het bezoeken van de tandarts. Meerdere onderzoeken hebben bewezen dat dit ervoor zorgt dat de ervaring als prettiger wordt ervaren. 

Advies #3: Geef het goede voorbeeld 

Tenslotte is het voor ouders erg belangrijk dat zij het goede voorbeeld geven aan hun dochter of zoon. Dat betekent dus dat je als ouder zijnde zelf ook goed voor je gebit moet zorgen. Als jij dat namelijk al niet doet, waarom zouden je kinderen het dan wel doen?

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site lees je tal van interessante artikelen over opvoeden.

Contactgegevens

Via info @ opvoedenmetplezier.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden