Drie redenen waarom studenten naar de tandarts moeten gaan

Geplaatst op

Jongvolwassenen die gaan studeren hebben een hoop nieuwe dingen te leren. Zeker als ze op kamers gaan in een andere stad komt er in een keer bijzonder veel op hen af. De focus van hun leven zal daarom vrij snel liggen op het halen van tentamens, een sociaal leven opbouwen en zelfstandig leven. Het is daarom niet ongebruikelijk dat zaken als tandartsbezoeken vooruit worden geschoven. Echter, tijdens je studententijd is het echter juist verstandig om de periodieke controle niet over te slaan. Waarom? We hebben drie goede redenen op een rijtje gezet.

Verandering van dieet

Studenten die op zichzelf gaan wonen zien vaak een grote verandering in hun eetgewoonten. Zelf gezond koken is niet voor iedereen weggelegd en de onregelmatige schema’s openen de deur voor makkelijk, ongezonder voedsel. Daarbij zorgen tentamenperiodes bij veel studenten voor een toename in het gebruik van koffie en energydranken. Deze veranderingen hebben uiteraard een effect op je gebit en het is verstandig om deze problemen bij een tandarts op  tijd in kaart te brengen zodat je er iets aan kunt doen.

Het bespaart tijd op de lange termijn

Een tandartsbezoek brengen klinkt misschien als een heel gedoe, waarbij je kostbare tijd moet nemen uit je dag om die periodieke controle te gaan doen. Veel mensen hebben hier naar eigen zeggen geen tijd voor, met zelfstudie en tentamens voor de boeg. Maar laat je je gebit eens per half jaar controleren op gaatjes en andere problemen, dan duurt deze behandeling vaak maar een paar minuten. Laat je deze controles een paar keer schieten, kan het zijn dat je daadwerkelijk serieuze klachten ontwikkeld die behandeld moeten worden. De behandelingen duren dan een stuk langer. Daarnaast heb je tegenwoordig genoeg tandartsen die vlakbij de universiteit zitten, zoals Studentist in Amsterdam.

Bespaar geld op de lange termijn

Iets dat voor veel studenten (en volwassenen) een belangrijke overweging is in dergelijke keuzes is het financiële plaatje. Controles en andere behandelingen zijn nu eenmaal niet het goedkoopste dat er is. Echter door nu de controles te laten doen, leg je een basis voor een goede gebitsverzorging. Zo hou je je gebit gezond en hoef je in een later stadium minder vaak of helemaal niet naar de tandarts voor kronen, bruggen en andere behandelingen als gevolg van een slecht gebit. Deze behandelingen zijn nog een stuk duurder dan de reguliere controles!

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site lees je tal van interessante artikelen over opvoeden.

Contactgegevens

Via info @ opvoedenmetplezier.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden